Tégla / Panel lakás villanyszerelés, teljes körű elektromos hálózat felújítás.

Hihetetlen szerencsés helyen élek mivel mind az idős társasházi lakások mind a panellakások száma a kitűzött vállalási területen igen kevés, de azért sikerül így is belefutni patinás régi társasházakba vagy kisebb rendszerű házgyári panelekbe. Ezek az idős vagy épp panel épületekben létesített villamos hálózatok minden létező szempontból alkalmatlanná váltak a mai igények kiszolgálására. Az érintésvédelem hiánya, textilszigetelésű vagy alumínium vezetékek, reménytelenül eloxidálódott, elszenesedett kötések jellemzik.
Mindkét esetben nem beszélhetünk áramkörökről mert az akkoriban támasztott igényeknek még a többes számot sem lehet nagyon használni, a helyes kifejezés inkább az “áramkör” mert csak egy áramkört építettek ki.

 • Tégla és panellakások új villamos hálózatának kiépítése, felújítása.
 • Fogyasztás mérővel kapcsolatos tevékenység /külsős bevonásával/
 • Riasztó, tv, telefon, UTP, okosotthon hálózat kiépítése.

Ezek a régi lakóingatlanoknak a meglévő elektromos hálózatának a javítására nincs reális lehetőség. Minden esetben a teljeskörű felújítás az, ami tökéletes és probléma mentes hosszútávú megoldást jelentheti.

Amennyiben még a villamos rendszer nem lett felújítva akkor 100% hogy a jelen igényekhez teljesen elavult. A lakások többségét a réz / alumínium oxidációja miatt túl hevült, égett kontaktusok, utólag kreált melegedő sodort kötések és a szigetelő szalaggal „védett” egymást ölelő túlterhelt alumínium vezeték jellemzik. A több tíz éves megpatkolt porcelán biztosítékok, a földelés teljes hiánya és az elektromos hálózat szinte minden eleme egy a korunk elvárásainknak kicsit sem megfelelő baleset és tűzveszélyes rendszer, így az esetek nagy százalékában teljes felújítást igényelnek. Rengeteg helyen egy klíma vagy bojler vásárlásával – beépítésekor, vagy új hűtő, illetve elektromos tűzhely cseréjével szembesíti a kihívott villanyszerelő, hogy a rendszerük elavult és eljött az idő kiszakadni a padlón és szőnyeg alatt kígyózó hosszabbítóáradat világából.

Villanyszerelési munkálatok és az áramkörök kialakítása:

A modern igényeknek megfelelő, hatékony és kényelmes otthon elengedhetetlen kelléke a megbízhatóan működő villanyszerelés. Az új elektromos hálózat a megrendelő igényei szerint készül. A megfelelő számú és minőségű csatlakozó aljzatok és lámpák, valamint kapcsolások életszerű kialakítása hozzájárul az élhető használhatósághoz.

Sok esetben van szükség a betáp teljesítmény növelésére is. Ezekben az esetekben a mérőhely szabványosítást is el kell végezni. Ilyenkor a társasházaknál az eddig lakásban elhelyezett fogyasztásmérő előírás szerint kívülre, a folyosóra kerül.

A tégla vagy panellakás esetében is nagyon fontos a:

Biztonságosság /szakszerűség/  – EPH rendszer kiépítése, áramkörök cseréje, fogyasztók alapján történő méretezése, védelme, áram-védőkapcsoló beépítése.

Esztétikum és a praktikusság süllyesztett és falon kívüli szerelési technikák korszerű elegye, természetesen törekedve a rejtett szerelvényezésekere,  megfelelő kereszt és váltókapcsolók kialakítása.

Gyengeáramú rendszerek előkészítése / kialakítása:

Az erősáram mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a gyengeáramú rendszerek kivitelezésére is. Mára legalább ugyanannyi védőcsövet süllyesztünk a falba a gyengeáramú kábeleknek, mint az erősáram vezetékeinek. Sok esetben minden helységben is biztosítani kell internet vételezési lehetőséget (UTP) és TV csatlakozót. Riasztó rendszerek, árnyékolástechnikai vezérlők, hangrendszerek, helységenkénti hűtés – fűtés, vagy csak egyszerűen az okosotthonok.

 • KATONA SÁNDOR

  Telefon: +36-20/495-31-14
  Email: katona@kismarosvillanyszereles.hu

 • NYITVATARTÁS

  Hétfő-Péntek: 8-00 – 18-00
  Szombat: Telefonos ügyelet 8-00 – 12-00